söndag 28 juni 2009

28 juni

Hej vänner
Nu har min och Emmas resa börjat. Emma är min klasskompis från Örebro som pluggar samhällsvetenskap med inriktning genus på Örebros universitet i vanliga fall.

Den 16e juni landade vi i Bangladesh huvudstad Dhaka som planerat, och dagen efter tog vi eftermiddagsbussen upp till Thanapara. När vi kom fram vid elvatiden möttes vi av Ellen, förra årets praktikant. Hon var på besök för att hälsa på sina vänner i byn. Ellen har introducerat oss till det som kommer vara vårt hem i sex månader, hon har hjälpt oss komma igång genom att hitta arbetsuppgifter och handledare till oss och hon har presenterat oss för alla sina vänner. Allt för att vi ska få en så smidig start som möjligt. Tack så mycket borro bobo Ellen!

Just nu sitter jag på ett Guest house i Dhaka dit vi var tvungna att åka för att skaffa Internet och skriva in oss på ambassaden mm. Vi har också träffat Svalornas utlandsanställda i Bangladesh när vi varit i Dhaka. Svalorna är den Svenska organisationen som vi åker genom.

Det här var en liten inledning. Mer en annan dag. Jag har det fint (om än varmt) och nu är det dags att sova så vi är pigga i morn och hamnar på rätt tåg när vi ska tillbaka till Byn.

Kram och skriv gärna kommentarer med frågor och berättelser om era liv i Sverige!

Johanna

3 kommentarer:

 1. Äntligen händer det någonting på bloggen!! Vi saknar dig här hemma i Sverige, men varmt är det här med.... Jag är täckt av myggbett och har inte övat sen i fredags. :-) Berätta mer!! Kraaaam!

  SvaraRadera
 2. Ja, men visst. Nu har vi fått värsta super-mobil-bredbandet (för att vara i Bangladesh) så nu ska det börja hända saker på informationsfronten. Jag har också en del myggbett men jag tycker ändå myrbetten är lite värre, det svider så när de små rackarna lyckas bita en. Idag stog jag och kliade myrbett på ryggen hela morgonceremonin med bön och flagghissning på skolan. Jag har hört att ni har det varmt i Sverige också. Här har regnet just börjat så nu är det rätt behagligt. Tidigare var det runt 37 grader varenda dag. Men det är fortfarande fläckt och inget lakan (eller täcke) som gäller på natten. Förresten så har jag ett husdjur nu, en söt liten ödla som bor bakom min spegel. Han eller hon trivs nog bra nu i regnet när insekterna kryllar. Nu ska jag sova men skriver snart igen.
  Kraaam

  SvaraRadera
 3. hej

  kul att höra från dig. längtar dit!!!!
  Jag har ej hört nååt från ambassaden ännu.. men hoppas på det! kbetalar mina bilj nästa vecka!
  Här är det enormt varmt, undrar hur det ska gå haha där borta..

  puss

  SvaraRadera