tisdag 15 juni 2010

Aventyr i ett ratthal.


Tjoho. Nu ar jag framme I Kolkata och har hittat mig ett litet ratthal att bo i. Den hoga luftfuktigheten gor att hela kroppen kliar, och sa finns det sma mygg och sakert sma bedbuggs, loppor, i madrassen. Risken ar stor iaf ;)

Taget hit var fantastiskt. 140 mil med en topphastighet pa 130 km i timmen. Resan skulle tagit 17 timmar men vi korde typ pa ett djur pa kvallen och det var lite saker som behovde lagas sa totalt blev det 21 timmar. Anda valdigt bra for att vara Indien! Man fick en massa mat ocksa som ingick; aftermiddagste med smorfas, middag med glass till efterratt och frukost. Nar de skulle servera lunch ocksa orkde jag inte mer mat.

Jag hade tyren att sitta mittemot en trevlig kille och vi snackade hela dan igar sa resan gick jatte fort. Han rekomenderade sitt universitet i Pune utanfor Mumbai, sa jag far kolla upp den mojligheten nar det ar dags att studera utomlands :)

Det var roligt att anlanda till tagstationen i Kalkutta. Den har gangen kom jag till Howrah som jag tror ar den gamla hederliga dar man pa femtiotalet fick kliva over folk som lag helt utslagna over hela stallet. Nu var det inte riktigt sa men lite av kanslan var kvar. Mycket folk och mycket sopor. Forra gangen jag kom hit med tag kom vi till en helt nybyggd station som var helt ren och valdigt fancy. Och typ inga manniskor!

Meddan jag har skrivit sa har langt har jag hunnit dricka en liter vatten. Det bara rinner ner. Da kanske ni kan forsta att det ar lite varmt har :)

Nu funderar jag pa om jag forst ska ata eller kopa bussbiljett till Bangladesh imorn. Blir nog mat, sa far vi hoppas att det blir latt att hitta ratt buss och att det finns biljetter. Jag har san himla tur, for bussen ska ga bara nagra hundra meter fran hotellet dar jag bor.

Kolkata ar lite sunkigt men taxichoufforen fran taget var shyst, sa jag har bra forvantningar pa den har stan.

Vi hores!

3 kommentarer:

 1. Hej
  Det är bra att det går så bra för dej. Hoppas inte de eventuella lopporna biter för mycket;)Här är det bra, Lite sol ibland, men inte värsta sommarvädret än. Jag ska jobba undan lite bokföring innan vi åker till Runmarö till helgen. Ove vill nog göra färdig kajaken så vi kan använda den:) Ha det fortsatt bra.
  kram mamma

  SvaraRadera
 2. Oj, vilken lyx det verkar ha varit på tåget, vågar du äta allting? Hur är toaletterna då?
  Testa vitlök mot loppor o löss, ät, gnid in lite överallt och lägg lite här och var. Jag tror vitlök kan bota i princip allt och skrämma bort en del förståss ;)När kommer det mer bilder? Finns det marknader med fina sidentyger? Ok, det är lika bra jag erkänner, jag är tygsamlare... Ha det gott!! /Kicki

  SvaraRadera
 3. Kicki, jag ater i princip allt men dricker bara kokat vatten. Om man ater dar alla andra ater sa blir man offtast inte sjuk. Toaletterna varierar i frashhet, men de ackligaste ar statoaletter och da sitter man ju inte sa da gor det inget.

  SvaraRadera